Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Столарство

Изработка на електрична гитара (2)

Автор: Илија Трајкоски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Второ продолжение од серијалот за изработка на електрична гитара - во овој дел ќе се осврнеме на изработка на вратот и негово спојување со гитарата.

Изработката на врат за електрична гитара претставува предизвик за почетници и доколку сте почетник, би ви препорачал да набавите готов врат, било на Ebay (чинат од 50 американски долари, па нагоре) или од некоја стара електрична гитара. Ова го препорачувам поради фактот што изработката на врат за електрична гитара не е тривијална работа и е невозможно да се изведе без употрреба на специфични машини како бансек, глодалка (фреза), абрихтер и слични, коишто ретко кој почетник ги поседува. Доколку сепак се одлучите за сопствена изработка, тогаш ви препорачувам барем праговите да ги постави специјалист за гитари бидејќи доколку праговите не се поставени соодветно, тогаш целата гитара е неупотреблива. Во овој текст ќе ги опишам методите што јас ги користев, и се разбира, наидов на одредени проблеми што морав да ги надминувам со импровизации поради недостаток на алат или машини. Да почнеме со ред.

Клучни зборови:
електрична гитара, дрводелство, врат

Изглед на телото од вратот по грубата обработка

Изглед на телото од вратот по грубата обработка

Изглед на главата од вратот со поставени елементи

Изглед на главата од вратот со поставени елементи

Финален изглед на лакираниот врат

Финален изглед на лакираниот врат

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk