Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Електроника

Предзасилувач за професионален микрофон

Автор: Емилијан Иљоски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Сте сакале ли некогаш да снимите некоја звучна содржина во вашиот компјутер а сте биле спречени да го сторите тоа поради слабиот квалитет или високото ниво на шум на вашиот микрофон? Сте сакале ли некогаш да организирате “домашно караоке” а не сте го сториле тоа бидејќи не сте можеле да приклучите микрофон на вашиот hi-fi систем? Ако е така, изработете го овој предзасилувач и приклучете го вашиот професионален микрофон на комјутерот или hi-fi системот!

Како да живееме во векот на сликата. Нашите смартфони, таблети и лаптопи се опремени со моќни камери подготвени да пренесат слика на сцени од најтемното катче на нашата планета до другиот, најсветлиот крај на светот. А што е со звукот? Тајните на звукот како да сме ги совладале во минатиот век, па некако не се предмет од интерес во денешни денови. Така, микрофоните во нашите дигитални уреди собираат неверојатно големо количество шум од околината, а нивните предзасилувачи додаваат уште толку! Засилувачите и звучниците на овие уреди, од своја страна, создаваат толкаво ниво на изобличување, што ниту најмоќната дигитална обработка не може ништо да стори!
А што можеме ние да сториме? Многу, и тоа само со примена на познати и проверени решенија. А зошто тоа не го прави индустријата би прашале? Едноставно, индустријата не е расположена да ја приближи електрониката за широка потрошувачка со професионалната електроника бидејќи таа носи висок профит којшто многумина сметаат дека би се изгубил ако се приближат стандардите на овие две бранши. Ете затоа, уред како нашиот, еден едноставен и често користен предзасилувач за професионални микрофони, може повеќекратно да го зголеми квалитетот на снимениот звук, и тоа за неверојатно малку пари, само за неколку стотини денари!

Клучни зборови:
предзасилувач, микрофон, професионален микрофон, XLR

Главни елементи и материјали:

Плочка: ППК1601
ИК: NE5532P

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk