Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Омнибус

Несудени нобеловци

Автор: Александар Кондински

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Нобеловата награда се доделува за животно дело, за одредено важно практично откритие или пак за исклучителен придонес во одредена област. Сепак, како и доделувањето на многу други награди за научни и општествени постигнувања, контроверзиите околу доделувањето на нобеловите награди се исто така присутни. Во овој прилог на ЕМИТЕР ќе откриеме некои контроверзни ситуации во кои одредени кандидати за Нобелова награда не биле избрани, или пак, каде што Нобеловата награда била прерано доделена.

Клучни зборови:
Нобелова награда, контроверзија, нобеловци


Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk