Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9-10/2016

Рубрика: Омнибус

Фијаско на МАКИНОВА 2016

Автор: Владимир Филевски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9-10/2016

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Во рамките на саемот ТЕХНОМА 2016, по 37. пат се одржа МАКИНОВА – годишна изложба на пронајдоци, иновации, нови производи, индустриски дизајн и младинско творештво. Придружна изложба е ЕКОНОВА, 14. по ред годишна изложба на иновации и пронајдоци насочени кон подобрување на животната средина. МАКИНОВА и ЕКОНОВА секоја година ги организира СПАТУМ – Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија, во соработка со Народна техника на Македонија. На СПАТУМ мора да му се оддаде признание што 37 години по ред успева да организира ваква манифестација, навистина долга традиција што е реткост дури и во светски рамки. Но, за жал, веќе подолго време, а особено во последниве години, СПАТУМ е во голема криза – по сопствена вина! Тоа очебијно се рефлектира врз изложбата МАКИНОВА, но и врз останатите важни настани коишто не се видливи за пошироката публика. Но, да одиме по ред.

Клучни зборови:
Технома 2016, МАКИНОВА, ЕКОНОВА, изложба на пронајдоци, СПАТУМ, организација, награди, Народна Техника

Датотеки за преземање:

Целосен список на наградените на МАКИНОВА 2016 и ЕКОНОВА 2016:
MakinovaNagradeni.pdf

* најавете се за да можете да ги преземете датотеките


Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9-10/2016. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk