Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 1-2/2015

Рубрика: Еурека

Тип: Пронајдоци, иновации и нови теории

Биолошки филтер за нитрати

Автор: Јоти Поповски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 1-2/2015

ЦЕНА: 180 денариДодади во кошничка
 Овој напис дава опис на иновацијата којашто се однесува на биолошкиот филтер за нитрати. Дадени се теоретски објаснувања, постигнатите лабораториски резултати и решение за индустриска примена на филтерот.

Пронајдокот се однесува на подобрување на опремата за прочистување на водите за пиење од најраспространетиот нивни загадувач, кој произлегува од вештачките ѓубрива што се користат во земјоделството. Се работи за нов начин на филтрирање на нитратите со помош на биолошки филтри. Постапката е многу поедноставна од другите и не бара потрошувачка на електрична енергија.

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 1-2/2015. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk