Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 2/2011

Рубрика: Еурека

Тип: Пронајдоци, иновации и нови теории

Засилувач за сабвуфер за 50/60 Hz

Автор: Владимир Филевски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 2/2011

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Пронајдокот "Засилувач (за сабвуфер) за 50/60 Hz" е засилувач на електрични аудиосигнали наменет за нискотонски звучници (сабвуфери). Конструкцијата на излезниот степен на овој засилувач е слична како и кај секој класичен засилувач, но се разликува во напојувачката секција на засилувачот бидејќи не е потребен еднонасочен напон на напојување, туку синусоиден, односно директен мрежен напон 120 V / 60 Hz. На овој начин не е потребен мрежен трансформатор, ниту електролитски кондензатори, што драстично ги намалува цената и тежината на целиот засилувач.

Клучни зборови:
засилувач, сабвуфер, subwoofer, 120 V, 50 Hz, 60 Hz, 50/60 Hz.

Датотеки за преземање:

Засилувач за сабвуфер за 50/60 Hz:
EMITER_02-2011_Zasiluvac za 50 Hz.pdf

* најавете се за да можете да ги преземете датотекитеОвој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 2/2011. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk