Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 9/2010

Рубрика: Еурека

Тип: Пронајдоци, иновации и нови теории

"Полуавтоматски уред за производство на коцки мраз" од Зоран Мијаков

Автор: Владимир Филевски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 9/2010

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
 Во 2007 година, на манифестацијата МАКИНОВА, Зоран Мијаков од "Фригомонт" ја изложи својата иновација "Полуавтоматски уред за производство на коцкички мраз". Станува збор за преправка на обичен фрижидер за длабоко замрзнување во кој по преправката едноставно ќе можат да се стават и вадат повеќе калапи мраз, а процесот се комплетира со едноставен уред со грејачи за ослободување на коцкичките мраз. Ценејќи ја оригиналноста на идејата и практичната употребливост на иновацијата, редакцијата на ЕМИТЕР го награди Зоран Мијаков со објавување на неговата иновација во рубриката ЕУРЕКА.

Датотеки за преземање:

Полуавтоматски уред за производство на коцки мраз од Зоран Мијаков:
Emiter_09-2010_Avtomat_za_kocki_mraz.pdf

* најавете се за да можете да ги преземете датотеките


Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 9/2010. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk