Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 1/2008

Рубрика: Еурека

Тип: Пронајдоци, иновации и нови теории

Линеарен MOSFET аудиозасилувач на моќност 1000W RMS на 1 ом со високи перформанси

Автори: Иван Поповиќ / Ванѓел Димановски

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 1/2008

ЦЕНА: 130 денари



Додади во кошничка
 Дали некогаш сте посакале стерео HI-FI засилувач кој можете во секој момент да го претворите во стерео PA засилувач, да приклучите на него преку 24 звучнички кутии и да озвучите кој било простор? Решението е пред вас: нашиот МОСФЕТ засилувач има трајна излезна моќност од преку 1000 вати, може да работи и на оптоварување помало од 1 ом (12 паралелно поврзани звучници од 8 оми), има врвен квалитет, а неговите димензии се само 10х10х10цм !!!

Технички карактеристики:

1000W континуирана моќност на оптоварување од 1 ом.
2000W пик излезна моќност.
Oднос сигнал/шум: >92dB.
Slew Rate (брзина на растечкиот раб): 20V/us.
Фреквентен опсег: 3Hz - 30kHz; ±1dB.
Фреквентен опсег: 3Hz - 100kHz; ±3dB.
Вградена функција на доцнење при вклучување на звучниците.
Излезна прекунапонска заштита.
Заштита од напојувања под 12V.
Избор за балансиран или небалансиран влез.
Можност за вградување на 12dB-ки активен филтер по желба.
Термичка заштита (заштита при прегревање).

Датотеки за преземање:

Линеарен MOSFET аудиозасилувач на моќност 1000W RMS:
EMITER_01 2008_1000WRMS.pdf

* најавете се за да можете да ги преземете датотеките





Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 1/2008. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk