Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

ЕМИТЕР 11/2007

Рубрика: Еурека

Тип: Пронајдоци, иновации и нови теории

Архимедовиот лост наспроти Њутновата механика

Автор: Добри Караѓоргов

Нарачај го овој број

ЕМИТЕР 11/2007

ЦЕНА: 130 денариДодади во кошничка
Во on-line круговите каде се дискутира физика (usenet.sci.physics; physicsforums.com) денес е модерна унификацијата на физиката. Идејата за унитарна физика потекнува од А. Ајнштајн кој последните 30 години од животот ги посветил во потрага по Grand Unification of Physics. По самата суштина, "унитарна физика" подразбира физика составена само од еден општ закон со многу форми кои покриваат различни физички аспекти, наместо постоење на многу специјални закони, секој со свој домен на валидност. За мене таква унификацијата е можна само со пад на целата пост-Њутнова физика и тоа врз база на законот за лост според Архимед, бидејќи ALL EVEN NOTHING IS LEVER.

Датотеки за преземање:

Архимедовиот лост наспроти Њутновата механика:
EMITER_11-2007_Arhimedov lost.pdf

* најавете се за да можете да ги преземете датотеките

Овој напис во целост е објавен во ЕМИТЕР 11/2007. Нарачајте го бројот тука.


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk