Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

Книги и брошури во издание на ЕМИТЕР

Акустика на простории

Автор: Миле Серафимовски

Година: 2009

Формат: A5

Страници: 60

Цена: 100.00 денари

Статус: Има на залиха


Основна теорија за акустичките процеси во затворени простории, посебен осврт за говорна и музичка акустика, анализа и пресметка на разни видови апсорбери и дифузери, пресметка на времето на реверберација...

Микроконтролери за почетници 1

Автор: Добре Блажевски

Година: 2008

Формат: A5

Страници: 60

Цена: 100.00 денари

Статус: Има на залиха


Што е микроконтролер, преглед на најпознатите микроконтролери, детален опис на PIC16F84, проекти за самоградба на програматор и неколку други електронски уреди.

Повеќе

ТВ-техника и нејзино сервисирање

Автори: Наташа Божиновска, Зоран Тасиќ

Година: 2005

Формат: Б5

Страници: 164

Цена: 350.00 денари

Статус: Распродадена


Комплетна теорија и пракса. Книга + ЦД + 8 печатени табаци со сервисни шеми и упатства за поправка на преку 150 модели современи ТВ-приемници. Книга-прирачник за сите сегашни и идни ТВ-сервисери.

Повеќе

Кабелска телевизија

Автор: Кирил Крстевски

Година: 2006

Формат: A5

Страници: 52

Цена: 100.00 денари

Статус: Има на залиха


На едно место: сите елементи од системот, начин на проектирање и изведба на главната станица и кабелската мрежа. Задолжително за техничкиот кадар во кабелските телевизии.

Повеќе

Микрофони

Автор: Миле Серафимовски

Година: 2004

Формат: A5

Страници: 52

Цена: 100.00 денари

Статус: Има на залиха


Сè за микрофоните: принцип на работа, видови, карактеристики, препораки за избор и примена, кабли, конектори, приказ на познати модели... Брошура за секој сегашен и иден тон-мајстор.

Повеќе

Сателитска телевизија

Автор: Кирил Крстевски

Година: 2004

Формат: A5

Страници: 52

Цена: 100.00 денари

Статус: Има на залиха


Како функционира сателитската ТВ од сателитот до приемникот, како се проектира сателитски приемен систем, како се монтира и позиционира сателитска антена.

Повеќе

Обработка на аудиосигналот

Автор: Миле Серафимовски

Година: 1999

Формат: Б5

Страници: 154

Цена: 350.00 денари

Статус: Распродадена


Книга за уредите за обработка на аудио-сигналот: ревербератори, еквилајзери, компресори, експандери и други процесори кои се користат во студијата и домашните системи.

Повеќе

Операциски засилувачи

Автор: Горан Џамбазов

Година: 1999

Формат: A5

Страници: 56

Цена: 80.00 денари

Статус: Распродадена


Основна теорија за операциските засилувачи плус табели со карактеристики на преку 400 типови операциски засилувачи, заедно со изгледот на нивните куќишта и распоредот на изводите.

Повеќе

На оваа страница е даден преглед на нашите книги и брошури со слика од насловната страница и краток опис за тоа кои теми се разработени во неа, а потоа следи и детален преглед на содржината. Купувањето е овозможено преку нашата е-продавница во менито Книги и брошури.
Следете ги упатствата за купување и нарачаните книги и брошури ќе ги добиете во најкраток временски рок. Читателите од Скопје нашите книги и брошури можат да ги набават и директно во продавницата “ГАЦ електроника“ (бул. К.Ј. Питу 28а/3 - ТЦ Скопјанка).


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk