Емитер - Списание за наука и техника Емитер - Списание за наука и техника

-

::Импресум ::Претплата ::Услуги ::Маркетинг ::Соработка ::Контакт

Пребарување:
Најава:
Email: Лозинка: Регистрирај се

E-Prodavnica

OnlineBroj

Sorabotka

Сателитска телевизија

Сателитска телевизија

Автор:
Кирил Крстевски

Издадена: 2004 година

Формат: A5

Страници: 52

ISBN: 9989-9500-5-9

Статус:
Има на залихаНарачај ја оваа книга

Цена: 100.00 денари
Нарачај

Како функционира сателитската ТВ од сателитот до приемникот, како се проектира сателитски приемен систем, како се монтира и позиционира сателитска антена.

Брошурата "Сателитска телевизија" од Кирил Крстевски, иако со мал формат и обем, е книга со голема техничка и едукативна вредност. Во неа се прикажани сите елементи на системот за сателитска радиодифузија од ТВ сателитот до приемникот. Особено внимание е посветено на практичните содржини - дадена е концизна постапка за проектирање на приемен систем, како и детална постапка за монтажа и позиционирање на сателитски антени. Во таа смисла книгата е наменета за три категории читатели:
- Оние кои допрва се запознаваат со сателитска опрема ќе добијат добра основа од оваа област.
- Оние кои веќе се искусни монтери, теоретски ќе се дополнат и оспособат за проектирање на системот.
- Оние кои се монтери-почетници ќе ги стекнат потребните теоретски и практични знаења.

Содржина:

1. Историјат на сателитската телевизија
2. Основен принцип на сателитската телевизија
3. Телевизиски сателити
4. Особини на сателитските сигнали
5. Елементи на систем за сателитски прием
6. Сателитски антени
7. Антенски носачи
8. Малошумен конвертор
9. Критериуми за квалитет на прием
10. Анализа и проектирање на сателитски приемен систем
11. Поставување на сателитските антени
12. Сателитски приемник
13. Опрема за сателитски прием кај нас

На оваа страница е даден преглед на нашите книги и брошури со слика од насловната страница и краток опис за тоа кои теми се разработени во неа, а потоа следи и детален преглед на содржината. Купувањето е овозможено преку нашата е-продавница во менито Книги и брошури.
Следете ги упатствата за купување и нарачаните книги и брошури ќе ги добиете во најкраток временски рок. Читателите од Скопје нашите книги и брошури можат да ги набават и директно во продавницата “ГАЦ електроника“ (бул. К.Ј. Питу 28а/3 - ТЦ Скопјанка).


Euroimpex

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kabtel

Overnet

Alfaaudio

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.loging.mk

www.fitr.mk

Pretplata

GoEnglishMak

Tehnik Servis

Astronomija

365.com.mk

webparking.com.mk